dimarts, 7 d’abril del 2009

Le journal de Soïchi

Hola de nou!!

aqui em teniu de nou amb més Junji Ito. aquest cop és el volum únic de "Le journal de Soïchi·. aquest sí que forma part de la col·lecció recopilatòria del Junji Ito Collection.

originalment es va publicar a la "Monthly Halloween" entre el 1991 i 1993. són històries "autoconclusives" però que a la vegada segueixen un fil conductor, la vida d'en Soïchi i la dels seus cosins.

en la primera història "joioses vacances d'estiu". en Yusuke i la Michina visiten casa dels seus tiets al camp després de molts anys sense anar-hi. allà coneixen la seva tieta i els seus tres cosins: el Koïchi, la Sayuri i en Soïchi. aquest darrer té una obsessió malaltissa per maleir i fer mal, que més endavant se sap d'on la treu. aqui putejarà a més no poder la seva cosina Michina, però per sort d'ella en surt bé

la segona història "joisoses vacances d'hivern". transcorre durant les vacances d'hivern en que una noia arriba al poble per estar uns dies i es topa amb en Soïchi i li pregunta on està l'hostal. ell li indica malament la adreça i ella va a parar al bosc, tot nevat, ple de ninots de vudú i claus. ella prova de fer aixo i en Soïchi surt del no-res dient que ho dirà a la gent del poble. ella el persegueix i cau en el seu parany. en Soïchi ha decidit la seva víctima per passar el temps x l'hivern. després de un seguit de fets, ella es lliura per ben poc.

la tercera història té lloc un any més tard, de nou, a l'estiu. "le journal de Soïchi". tornen els cosins a veure la familia x passar 8 dies amb la familia. aquest capítol recull els 4 primers dies, i el següent, els 4 següents i més dies i tot. resulta que quan arriben en Soïchi fa 1 mala passada a la Michina i aquesta rebusca alguna cosa en l'habitació del Soïchi que li pugui servir x escarmentar-lo. troba el seu diari intim i una carta d'amor i s'ho guarda. en Soïchi la maleeix x venjar-se però quan li torna el diari al final de tot, li treu la maledicció.

la quarta història "el professor va a casa d'en Soïchi". el professor fa una visita aprofitant les vacances d'estiu per convèncer en Soïchi pq es porti millor a classe. però acaba malament el pobre home. entra en escena la noia que li agrada a en Soïchi i a més, el profe acaba mig boig i desaparegut i és substituit per un "ninot de palla."

la cinquena història "els professors titelles". en Soïchi es diverteix substituint els profes per titelles de vudú gegants que els mou com els dona la gana. tot per venjar-se dels qui li han vist el cul en el capitol anterior. finalment, és escarmentat i es portarà bé durant una temporada.

finalment, la darrera història és "l'aniversari d'en Soichi". el dia de l'aniversari d'en Soïchi és el mateix que el de la Michina, el 2 d'abril però per culpa de l'enveja es lia que no vegis.

després acabaré ^^

3 comentaris:

Hikari ha dit...

No n'havia llegit res d'aquesta obra, però sembla interessant ^^ Està publicat a Espanya?

Respecte a la pregunta del meu blog... En realitat la resposta era únicament que tenien xicota (encara que en Kei no recordo si acabava amb la Hikari) xD Pero la resposta que tu has donat també es molt bona! Un punt per tu! :P

Javi ha dit...

bua, no entiendo nada T_T

Kitsune ha dit...

doncs Hikari, aquesta obra està publicada a França, tant sols. (de moment). aqui encara esperem el vol 3 de Tomie quan França i Estats units ja la tenen.

Javi, lo siento xDD es que me es más cómodo escribir en catalán xDDD